http://www.poyrazligunler.com/2013/02/mini-kitap-kulubu-3bulusma.html
http://www.poyrazligunler.com/2013/02/mini-kitap-kulubu-2bulusma.html
http://www.poyrazligunler.com/2012/12/mini-kitap-kulubu.html
Amacımız çocuklara kitap okumak ama tabii ki öncelikle buluştuklarında bir sure oyun oynuyorlar daha sonra belirdiğimiz aktiviteyi yapıyorlar, bu sefer pizza yaptılar. Emine benim gibi tembel olmadığından :) hamuru bile kendi açmıştı ve çocuklar için bütün malzemeleri önceden hazırlamıştı. Bizimkiler de bu işi çok sevdi once hamurlarını sosladılar..
Kitabın konusu :
Kurt kendini haksızlığa uğramış hissediyor ve çok içerliyor. Çünkü masallardaki kurtlar hep hain, korkunç ve açgözlü oluyorlar nedense... Bu önyargıları ortadan kaldırmak için, kağıda kaleme sarılıp, iyi bir kurt hakkında bir masal yazmaya koyuluyor. Ama acaba kurtlarla ilgili kanılar tümüyle temelsiz mi? Yoksa masalların bir bildiği mi var?
Masal içinde masal türündeki bu eğlenceli kitap, özellikle sevimli mizahı ve metni zenginleştiren, ayrıntılarla dolu resimleri ile dikkati çekiyor. Mei Matsuoka, metni de görsel bir öğeye dönüştürmeyi başarıyor. Büyükler metni çocuklara okurken, çocuklar da resimleri büyüklere anlatıyorlar.

Selam ablacım sitenizi yeni ziyaret ediyorum fakat içten yazılmış makaleleriniz var harikasınız ablacığım. Bundan sonra sık sık sitenizi ziyaret edeceğim.
YanıtlayınSilçok teşekkürler
YanıtlayınSilçocuklara kitap okumanın zorlukları nelerdir? genellikle kitap okurken sizi bölüyorlar mı yoksa sakince dinliyorlar mı çok merak ediyorum :)
YanıtlayınSil